0

Bra & roliga mellanmål för barn – Både hemma och på språng

Har du någonsin hört talas om uttrycket ”hangry”? Ett ord som kommer från en kombination av engelskans ”hungry” och ”angry”, och även om man inte hört ordet i sig, så har säkerligen varenda förälder upplevt att ens barn fullständigt tappar humöret när hen egentligen bara är hungrig. En situation man helt klart vill undvika till varje pris, och det gör man enklast genom att alltid vara beredd med ett bra mellanmål till sitt barn så att energin aldrig behöver dippa. Läs vidare för lite inspiration på just bra och roliga mellanmål för barn!

Risifrutti_Mellanmal_For_Barn_Energi_1-720x450

Bra mellanmål för barn

Visst är det så att barn tycker om olika saker i matväg, men det finns ändå en del mellanmål som generellt sett går hem. Här är några exempel på mellis som barn brukar gilla:

  • Frukt i alla dess former brukar ofta fungera, kanske en banan och några vindruvor?
  • Ett Risifrutti mellanmål med smarrig jordgubbssås säger sällan barn nej till
  • En macka med favoritpålägget, kanske ost och gurka?

Som sagt så gillar såklart alla barn olika typer av mellanmål, men dessa tre är bra exempel på mellanmål som barn brukar godkänna.

Risifrutti_Mellanmal_For_Barn_Energi_4-720x450

Enkla mellanmål att ha med på språng

Om manUnder vardagar när livspusslet är som mest komplicerat är planering viktigt, inte minst om man lever en aktiv livsstil. Som förälder får man därför se till att alltid ha ett mellanmål med sig i väskan, för man vet aldrig när hungern kan slå till. Kanske mitt i en bilkö, eller på väg till mataffären? Det gäller helt enkelt att planera för det man inte kan planera. Här kommer några bra mellanmål som är enkla att ha med sig under dagen:

  • Frukt är ett klassiskt enkelt mellis som alltid fungerar på språng, en banan mättar bra
  • Ett Risifrutti mellanmål med mumsig skogsbärssås är ett tips på ett lite större mellanmål, och det går nog inte att hitta ett enklare, snabbare och godare mellanmål som barn verkligen gillar.

Ska du iväg på en längre planerad tur hittar du här dessutom massa tips på mellanmål för utflykt och pickniken här.

Roliga mellanmål som även passar de mest kräsna

Då och då händer det att barnen är både trötta och hungriga, men ändå har de svårt att få i sig det som serveras. Det kan verkligen vara en svår sits, och det är nu man som förälder måste vara kreativ och komma på ett roligt mellanmål. Här kommer två tips:

  • Med hjälp av blåbär och bananbitar man kan skapa ett björnansikte på en macka med jordnötssmör
  • Lägg fruktbitar i form av en uggla eller katt på en tallrik.

Mellanmål som ser roliga ut blir automatiskt också roliga att äta!

Scroll to Top