0

Snabba mellanmål – ta paus i en stressad vardag

Du vet vardagsstressen? När allt går i ett och tiden inte räcker till. Och mitt i allt kommer blodsockerdippen – en total take-over som kör energinivån i botten. Finns där en snabb lösning på dippen? Mellanmål!

Vi vet att mellanmålet kan vara lätt att missa i en stressig vardag. Men det behöver inte vara komplicerat eller ta lång tid, vi har samlat tips på några snabba mellanmål – som effektivt ger dig ny energi för att orka hela dagen.

Risifrutt_Enkla_Och_Snabba_Mellanmal_3-1200x750

Ta en kort paus och fyll på med energi

När man är stressad är det lätt att tänka att man inte har tid med någon paus. Och får man väl tid för en paus hinner man sällan laga något fancy mellanmål. Men det är rätt bra att försöka hitta en kort stund på förmiddagen och en kort stund på eftermiddagen där du tankar på med lite ny energi, det kan räcka med 10-15 minuter.

Kortsiktigt är det lätt att vifta bort, men långsiktigt håller du längre om du skapar utrymme för några korta break där du kopplar av och laddar om. Släng snabbt ihop ett mellanmål, så kommer du in i matchen igen med ny kraft.

Prova! Troligtvis går du från hög stress och låg energi, till att känna dig lite piggare och samtidigt mindre stressad.

Risifrutt_Enkla_Och_Snabba_Mellanmal_1-720x450

Tips på några snabba mellanmål

Ont om tid ska inte hindra dig från ett gott mellanmål. Vi älskar mellanmål och är övertygade om att de gör extra gott i en stressad vardag. Här har vi samlat mellanmålen som både går snabbt och är okomplicerade. Snabbt, snabbare, snabbast – det är bara att välja. No excuses! ☺️

Färdiga mellanmål, vårt snabbaste tips

Det snabbaste mellanmålet är det som är färdigt från start. Och oavsett om ditt mellanmål ska vara stort eller litet, sockerfritt eller laktosfritt – så är alltid Risifrutti® redo att rycka in. Här har du en snabb checklista på vilka färdiga mellanmål vi har att erbjuda i en stressig vardag:

  • Risifrutti original: Krämig, len och god risgröt med din favorit av frukt och bärsås Originalet är en sann trotjänare sedan 1992 och har räddat många energidippar genom åren.
  • Risifrutti XL: Precis som originalet, fast mer av det goda! 225 gram gottigt mellis helt enkelt.
  • Mannafrutti: Lika snabbt och enkelt mellanmål som vanlig Risifrutti®, men med god och krämig mannagrynsgröt istället!
  • Utan tillsatt socker: Det perfekta mellanmålet för den som vill ha något snabbt och gott, men utan tillsatt socker och med mindre kalorier.
  • Laktosfri: Det laktosfria valet när du vill ha ett snabbt mellanmål som bara smakar mums.

Mellanmål som går snabbt att tillaga

Har du kylmöjligheter under dagen kan det vara skönt att bunkra upp med ett litet ”stach” av ingredienser, så att du snabbt kan slänga ihop ett gott mellanmål på rasten. Kanske en yoghurt i kylen som bara väntar på att få rycka ut och höja energinivån? Lite müsli eller granola på toppen blir både smak- och energihöjare.

Risifrutt_Enkla_Och_Snabba_Mellanmal_2-720x450

Gör plats för några korta pauser

Att mellanmålet är viktigt – det har nog framgått vid det här laget. Men pauserna är också viktiga. Vi är mer stillasittande än någonsin och tar in mer information på en dag, än vad man gjorde under ett helt liv i början av 1900-talet. Därför är det viktigt att faktiskt koppla av och koppla ifrån några gånger om dagen. Kom bort från skärmen en stund och rör lite på fötterna. Fysisk aktivitet sätter igång kroppen, det kan räcka med en promenad utomhus. Och om schemat är fullproppat – prova en ”walk-and-talk” utomhus, istället för ett stillasittande möte. Vem vet, frisk luft och ett klart sinne kanske visar sig vara riktiga framgångsfaktorer ☺️

Scroll to Top

Tävlingsvillkor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.