0

Picknickmat – Så får du till den perfekta picknicken

Solen skiner och alla du tycker om är samlade, det är dags för en härlig picknick! Kanske ska ni ge er av en bit med picknickkorgen i högsta hugg, eller bara hålla er hemma i trädgården? Oavsett vart destinationen än är så är picknick alltid en god idé, i dubbel bemärkelse. Just därför har vi samlat ihop lite smarrig inspiration för att få ihop den perfekta picknicken med massor av tips på picknickmat.

Risifrutti_Picknick_Och_Picknickmat_1-1200x750

Enkel picknickmat – 3 bra och goda tips

Bra picknickmat är enkel picknickmat, det är sedan gammalt. Så varför göra det komplicerat bara för att det vankas picknick? Här kommer några goda tips på enkel picknickmat:

  • Lite extra goda mackor är aldrig fel! Favoritbrödet med ett gott pålägg är både enkelt och lyxigt
  • Småplock i form av grönsaksstavar, chark och någon ost är svårslaget
  • Baguette med en eller flera goda röror fungerar lika bra på egen hand som tillsammans med småplock.

Mat som går att äta med händerna går allt som oftast hem, och svårare än så behöver det inte vara. Enkla mellanmål är alltid uppskattat!

Risifrutti_Picknick_Och_Picknickmat_2-720x450

Den bästa picknickmaten om du har barn

Har man småbarn kanske det inte är läge att packa ner chark, tjusiga franska ostar och oliver, utan istället får man anpassa godsakerna efter hela familjens tycke och smak. Picknickmat som brukar falla barn i smaken behöver dock inte betyda något negativt för de vuxna. Här kommer därför några goda tips:

  • Pastasallad är en klassiker av en anledning! Det är enkelt att ta med sig och är väldigt gott, och går dessutom att variera så att både barn och vuxna gillar det
  • Fika på picknicken är inte dumt. Kanelbullar, saft och någon god frukt brukar göra de flesta nöjda
  • Gör det enkelt för dig själv och ta med ett Risifrutti mellanmål med smarrig blåbärssås! Enkelt och väldigt, väldigt gott.

När man picknickar ska maten vara god och enkel, inte minst när man har hand om små barn, och det bästa är alltid att göra enkelt för sig själv. De lite mer vuxna ostarna kan man spara till någon annan gång. Mellanmål för barn kan alltså passar alla!

Risifrutti_Picknick_Och_Picknickmat_4-720x450

Extra lyxig mat till picknicken

Hemmagjorda pannkakor med sylt och grädde, eller ett Risifrutti XL mellanmål är två exempel på riktigt goda, och lite lyxigare saker som passar fint som picknickmat. Extra lyxigt blir det dessutom om du hackar upp lite färsk frukt och har med dig i en återförslutbar burk att äta tillsammans med dem. Kanske lite jordgubbar, vindruvor och äpple? Snabbt, enkelt, men ändå lyxigt!

Risifrutti_Picknick_Och_Picknickmat_3-720x450

Olika typer av picknickar

En picknick behöver inte bara innebära att man dukar upp massor av olika maträtter på en rutig filt i skogen eller i en park, det kan vara något mycket snabbare och enklare än så! Med lite vilja kan picknicken lika väl ske på bänken i busskuren i väntan på bussen hem, eller hemma i trädgården. Dessutom behöver en picknick inte vara en hel måltid utan picknickmaten kan lika väl bestå av ett mellanmål. Det blir vad man gör det till.

Har du planerat en spännande utflykt hittar du dessutom massa fler tips på bra utflyktsmat här.

Scroll to Top

Tävlingsvillkor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.