Risifrutti är ett gott mellanmål! Men varför måste det innehålla socker undrar en del? Och hur mycket socker innehåller Risifrutti mellanmål egentligen?
Våra produkter innehåller socker för att lyfta fram smakerna från till exempel vanilj och bär. Om vi hade tagit bort sockret helt hade Risifrutti mellanmål inte smakat likadant längre. Samtidigt ska de inte innehålla mer socker än vad den goda smaken kräver.
Vi kommer gradvis att sänka det tillsatta sockret i våra produkter. Under 2017 sänkte vi det tillsatta sockret med ca 14% i hela sortimentet, vilket motsvarar cirka 80 ton socker per år. Vår målsättning är att sänka det tillsatta sockret med ytterligare minst 10%.
Risifrutti rismellanmål innehåller olika typer av socker, både naturligt och tillsatt. Om man väljer att prata om all sorts socker (sackaros, fruktos, glukos, laktos etc) i form av sockerbitar, kan man säga att produkten innehåller ca 5 sockerbitar totalt per bägare (175g). Med andra ord innehåller mellanmålet 2 sockerbitar av naturligt förekommande socker, (mestadels från mjölk och bär), resten ca 3 sockerbitar är tillsatt socker. Den totala mängden socker, dvs både naturligt och förekommande och tillsatt socker i Risifrutti mellanmål innehåller faktiskt färre sockerbitar än en banan. En banan innehåller 5 sockerbitar i sockerarter, medan Risifrutti rismellanmål innehåller 3 sockerbitar i sockerarter per 100g. (Beräkningarna baseras på att en sockerbit väger 3,6 gram.)
Om du inte vill äta tillsatt socker kan du prova våra produkter som är sötade med stevia.
Läs mer om Risifrutti utan tillsatt socker här.