0

Om Risifrutti

Risifrutti - banner

God smak & bra innehåll!

Vad vore Risifrutti mellanmål utan den krämiga risgröten med en smak av vanilj? Och vad vore den krämiga risgröten utan den syrliga frukt och bärsåsen? 

Vi tror att det är just de här kombinationerna som gör att så många människor älskar våra mellanmål från Risifrutti. Därför kompromissar vi aldrig med den goda smaken.

Positiv energi kan komma i de mest vardagliga och anspråkslösa situationer. Då vi gör det vi gillar, med de vi gillar och känner lust, nyfikenhet och gemenskap. Att försvinna bort i stunden, glömma tid och rum och allt vad matteprov och helgstädning heter. Det är det fina i det lilla. Skateboardpremiären på nysopade gator, korvgrillningen i solnedgång, när man nailar TikTok-dansen eller slår syrrans highscore. Guldkanten i vardagen. Grädden på moset. Eller sylten på gröten. För det krävs ju energi om man ska ska ge sig ut, hitta på, spela, bygga, springa och skratta.

Risifrutti - mellanmål
Risifrutti - mellanmål för barn

Bra innehåll

Risifrutti är det svenska originalmellanmålet, som alltid prioriterar god smak och naturliga råvaror för att skapa och sprida positiv energi!

Mellanmålen från Risifrutti innehåller inga konstigheter. Vi försöker i den mån vi kan använda oss av ingredienser som alla konsumenter förstår och känner igen. Vår risgröt innehåller ris, färsk svensk mjölk och grädde, socker, vanillin och karragenan.

Karragenan utvinns ur torkade rödalger och används som förtjockningsmedel för att risgröten ska få sin krämiga konsistens.

Frukt- och bärsåsen, som många kallar för sylt, innehåller förutom frukt och bär, socker, pektin och citronsyra. Pektinet kommer från citronskal och tillsätts för att såsen ska få rätt konsistens. Citronsyran finns där för att produkten ska vara hållbar.

Vi vill att alla ska känna sig trygga med vad våra produkter innehåller. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Risifrutti & socker

Risifrutti är ett gott mellanmål! Men varför måste det innehålla socker undrar en del? Och hur mycket socker innehåller Risifrutti mellanmål egentligen?
Våra produkter innehåller socker för att lyfta fram smakerna från till exempel vanilj och bär. Om vi hade tagit bort sockret helt hade Risifrutti mellanmål inte smakat likadant längre. Samtidigt ska de inte innehålla mer socker än vad den goda smaken kräver.
Vi kommer gradvis att sänka det tillsatta sockret i våra produkter. Under 2017 sänkte vi det tillsatta sockret med ca 14% i hela sortimentet, vilket motsvarar cirka 80 ton socker per år. Vår målsättning är att sänka det tillsatta sockret med ytterligare minst 10%.
Risifrutti rismellanmål innehåller olika typer av socker, både naturligt och tillsatt. Om man väljer att prata om all sorts socker (sackaros, fruktos, glukos, laktos etc) i form av sockerbitar, kan man säga att produkten innehåller ca 5 sockerbitar totalt per bägare (175g). Med andra ord innehåller mellanmålet 2 sockerbitar av naturligt förekommande socker, (mestadels från mjölk och bär), resten ca 3 sockerbitar är tillsatt socker. Den totala mängden socker, dvs både naturligt och förekommande och tillsatt socker i Risifrutti mellanmål innehåller faktiskt färre sockerbitar än en banan. En banan innehåller 5 sockerbitar i sockerarter, medan Risifrutti rismellanmål innehåller 3 sockerbitar i sockerarter per 100g. (Beräkningarna baseras på att en sockerbit väger 3,6 gram.)
Om du inte vill äta tillsatt socker kan du prova våra produkter som är sötade med stevia.
Läs mer om Risifrutti utan tillsatt socker här.
Scroll to Top

Tävlingsvillkor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.