God smak & bra innehåll!

Vad vore Risifrutti mellanmål utan den krämiga risgröten med en smak av vanilj? Och vad vore den krämiga risgröten utan den syrliga frukt och bärsåsen? Vi tror att det är just de här kombinationerna som gör att så många människor älskar våra mellanmål från Risifrutti. Därför kompromissar vi aldrig med den goda smaken.

Bra innehåll

Risifrutti är det svenska originalmellanmålet, som alltid prioriterar god smak och naturliga råvaror för att skapa och sprida positiv energi!

Mellanmålen från Risifrutti innehåller inga konstigheter. Vi försöker i den mån vi kan använda oss av ingredienser som alla konsumenter förstår och känner igen. Vår risgröt innehåller ris, färsk svensk mjölk och grädde, socker, vanillin och karragenan.

Karragenan utvinns ur torkade rödalger och används som förtjockningsmedel för att risgröten ska få sin krämiga konsistens.

Frukt- och bärsåsen, som många kallar för sylt, innehåller förutom frukt och bär, socker, pektin och citronsyra. Pektinet kommer från citronskal och tillsätts för att såsen ska få rätt konsistens. Citronsyran finns där för att produkten ska vara hållbar.

Vi vill att alla ska känna sig trygga med vad våra produkter innehåller.
Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

 

Risifrutti & socker

Risifrutti är ett gott mellanmål! Men varför måste det innehålla socker undrar en del? Och hur mycket socker innehåller Risifrutti mellanmål egentligen?

Våra produkter innehåller socker för att lyfta fram smakerna från till exempel vanilj och bär. Om vi hade tagit bort sockret helt hade Risifrutti mellanmål inte smakat likadant längre. Samtidigt ska de inte innehålla mer socker än vad den goda smaken kräver.

Vi kommer gradvis att sänka det tillsatta sockret i våra produkter. Under 2017 sänkte vi det tillsatta sockret med ca 14% i hela sortimentet, vilket motsvarar cirka 80 ton socker per år. Vår målsättning är att sänka det tillsatta sockret med 25%.

Risifrutti rismellanmål innehåller olika typer av socker, både naturligt och tillsatt. Om man väljer att prata om all sorts socker (sackaros, fruktos, glukos, laktos etc) i form av sockerbitar, kan man säga att produkten innehåller ca 5 sockerbitar totalt per bägare (175g). Med andra ord innehåller mellanmålet 2 sockerbitar av naturligt förekommande socker, (mestadels från mjölk och bär), resten ca 3 sockerbitar är tillsatt socker. (Beräkningarna baseras på att en sockerbit väger 3,6 gram.)

Om du inte vill äta tillsatt socker kan du prova våra produkter som är sötade med stevia.
Läs mer om Risifrutti utan tillsatt socker här.

 

Våra mellanmål

Våra mellanmål