0

Mättande & matiga mellanmål – Smarta tips i vardagen

Du vet det där knorret som helt plötsligt kan uppstå i magen? Det är nästan som om magen försöker säga en något. Kanske att det är dags för ett mellanmål? Och gärna ett mättande sådant! För finns det egentligen något värre än när magen börjar kurra bara en liten stund efter att man redan ätit ett mellis? Då är det bättre med ett mättande mellanmål som man verkligen står sig på. Just därför har vi samlat ihop tips och inspiration om just mellanmål som mättar bra, läs vidare!

Matiga mellanmål som du håller dig mätt på

Är det ens lönt att äta ett mellanmål om det inte är ett som mättar länge? Vi har nog alla någon gång ätit ett mellis för att 45 minuter senare öppna kylskåpet igen i jakt på något annat. Därför är det viktigt att äta matiga mellanmål som verkligen mättar och ger energi! Här kommer därför ett gäng tips på just matiga mellanmål:

  • Yoghurt och frukt är enkelt och mättande, och går att variera i oändlighet
  • Risifrutti mellanmål med en mumsig bärsås är både gott och mättande
  • En macka med skivat kokt ägg och kaviar är aldrig fel, och man står sig på det länge.

Mättande och enkla mellanmål på språng

Om man inte är hemma är det inte alltid lätt att komma på vad man ska äta till mellanmål, men det behöver faktiskt inte alls vara svårare att få i sig ett mättande mellanmål på språng. Det behöver heller inte vara något så tråkigt som en banan, utan det kan vara mycket godare och mer energirikt än så. Vad sägs om några av dessa förslag:

  • En hemmamixad smoothie är enkelt att ha med i väskan under dagen
  • En chiapudding ger bra med energi under dagen, och går alldeles utmärkt att ha med sig.

Har du kanske planerat en utflykt? Här hittar du massa tips på mellanmål för utflykt och picknik.

Energirika mellanmål för aktiva dagar

Ibland händer det att man ska spendera hela dagen utomhus. Kanske är du i skidbacken en solig vinterdag eller ute på en härlig hajk i skogen? Då är det viktigare än någonsin att ha med sig energirika mellanmål som hjälper dig att klara dagens utmaningar.

  • Packa med mellis som du kan plocka fram när du, eller någon annan för den delen, behöver lite energi för att orka med sista biten på hajken.
  • Och ärligt talat, finns det något godare än ett Risifrutti XL mellanmål med smarrig blåbärssås och en kopp med något riktigt varmt i skidbacken?
Scroll to Top