0

Utflyktsmat – så fixar du matsäcken för spännande utflykter

Skinande sol, utvilade barn och kvittrande fåglar en skön söndag? Eller orientering med skolan, i piskande regn och snålblåst en tisdag eftermiddag? Det finns utflykter, och så finns det utflykter. Men oavsett vilken utflykt det gäller, så kan en riktigt bra matsäck göra susen. Här har vi samlat inspiration och tips på bra utflyktsmat till barnen, som gör matsäcken till en höjdare utan att du slår knut på dig själv.

Gott och enkelt – matsäckens bästa kombination

En bra matsäck för barnen behöver inte vara särskilt komplicerad att göra. För vissa utflykter är det fullt tillräckligt att bara slänga ihop några enkla klassiker. En tunnbrödsrulle, några plättar och ett Risifrutti mellanmål mättar bra, samtidigt som det är omtyckt utflyktsmat hos de flesta barnen. Ha inte för höga krav på dig själv, ibland är gott och enkelt den bästa kombon helt enkelt. Vill du göra matsäcken mer proteinrik kan du byta ut plättarna eller Risifrutti mellanmålet mot lite kvarg med bär.

Risifrutti_Utflykt_Och_Matsack_2-768x512

Utflyktsmat med extra kärlek – när du vill lyxa till matsäcken

Enkelhet i all sin ära. Men ibland vill man kanske göra matsäcken lite mer speciell och slänga in några alternativ som gör att utflyktsmaten känns lite lyxigare. Detta går att få till utan att det behöver vara alltför avancerat. Här nedan delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan sätta lite guldkant på matsäcken.

Risifrutti_Utflykt_Och_Matsack_5-768x512

Bananplättar med bär och yoghurt – ett mättande tips i matsäcken

Det låter kanske avancerat, men bananplättar är faktiskt enkelt att slänga ihop och mättar bra, samtidigt som det är ett supergott inslag i matsäcken! Du mosar en banan och blandar ner ett par ägg och lite vaniljsocker, sen är det bara att steka. Perfekt om du har några ledsna bananer hemma som du funderar på att slänga! Till detta packar du med lite bär och en klick yoghurt – vill du söta till det kan du blanda yoghurten med lite honung eller vaniljsocker.

Risifrutti_Utflykt_Och_Matsack_6-720x450

Läskande törstsläckare eller värmande dryck i matsäcken?

All den goda utflyktsmaten behöver ju sköljas ner med lite dricka. Varför inte lyxa till det med bubbelvatten och saft? Det smakar nästan som läsk, men är ett billigare och nyttigare alternativ för barnen. Har du en kolsyremaskin hemma så bubblar du bara vattnet och adderar lite saft. Väljer du en saft utan sötningsmedel, t.ex. Bara bär och frukt jordgubbssaft från BOB, då har barnen en riktigt god och läskande dryck i matsäcken – utan konserveringsmedel, sötningsmedel eller tillsatser.

Är det lite kallare ute och läge för något värmande i koppen? Då är varm choklad vårt absolut godaste tips – en klassiker som alltid fungerar. Du kan också värma på saften och ta med i en termos. Ett fruktigt, värmande och gott alternativ till matsäcken – ge det en chans om du inte har provat!

Scroll to Top