0

Vanliga Frågor & Svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Risifrutti

Risifrutti innehåller en krämig risgröt med tillhörande fruktsås innehållande varierande ingredienser beroende på smakvariant. Hur många procent bär/frukt vi har i produkten står i ingrediensförteckningen.

Risgröten är gjord på svensk mjölk och grädde och tillverkas i Örebro. För att Risifrutti ska få den krämiga konsistensen tillsätter vi Karragenan som är ett förtjockningsmedel gjort av torkade rödalger.

Den milda vaniljsmaken i risbasen kommer från naturlig aromer, bl.a. vanillin.

I frukt- eller bärsåsen tillsätts, förutom frukt eller bär, socker, pektin och citronsyra. Det gör vi för att produkten ska få rätt konsistens samt vara hållbar och inte få påväxt av tillexempel mögelsvamp.

I samtliga av Risifruttis smakvarianter tillsätts socker för att produkten ska få en god, söt smak. Risifrutti Original innehåller i ca 12g socker/100g (beroende på variant) varav 8g är tillsatt socker. Ni kan läsa mer om hur vi ser på socker i länken nedan.

Läs mer om hur vi tänker kring socker här.

Risifrutti innehåller socker för att lyfta fram smakerna från tex vanilj och bär. Men Risifrutti skall inte innehålla mer socker än vad den goda smaken kräver. Dessutom har vi en målsättning att ständigt utmana och hitta nya väger för att få ner sockerhalten i produkten. Vi är medvetna om problematiken med socker. Därför arbetar vi aktivt för att medverka till konsumenters hälsa och välbefinnande.

Om vi ska prata om socker i sockerbitar kan vi säga att Risifrutti innehåller totalt 5 sockerbitar per bägare. 2 sockerbitar av totalt 5 kommer från naturligt förekommande sockerarter, från tex mjölken, frukten & bären. Vi tillsätter alltså 3 “sockerbitar” i ett Risifrutti rismellanmål.

Vårt mål är att skapa hälsosamma mellanmål med smak och förenkling i fokus. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra våra produkter så under 2017 sänkte vi det tillsatta sockret med ca 14% och lanserade samtidigt två produkter Risifrutti utan tillsatt socker.

Vår målsättning är att sänka det tillsatta sockret med ytterligare minst 10% i alla våra mellanmål.

Ja, Risifrutti innehåller inget gluten. Däremot innehåller Mannafrutti gluten.

Risifruttis risbas tillverkas i Örebro. Frukt & bärsåsen görs i Kumla.

Läs mer om hur vi gör Risifrutti här.

Risifrutti är en kylvara och bör förvaras i max 8 graders temperatur.

Oblatet är tillverkat av Aluminium och PET, bägaren är tillverkad av PS.

PS = Polystyren (en sorts plast helt enkelt).
PET = Polyetenereftalat (en annan sorts plast helt enkelt).

Bägaren återvinns som plast, locket som metall.

Scroll to Top