När kollade du senast?

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. Och en tidig upptäckt kan rädda liv. Varje dag möter vi på Risifrutti kvinnor i alla åldrar. Mamman som behöver ett mellanmål till barnens fotbollsträning och den unga studenten som behöver fylla på med energi inför tentan.

Under augusti och september låter vi därför vår förpackning bli bäraren av det viktiga budskapet ”Kolla en extra gång”. Två miljoner förpackningar över hela Sverige döps om till Risitutti för att uppmärksamma hur svårt det kan vara att upptäcka bröstcancer. Och för att påminna om hur viktigt det är att kolla en extra gång. För just det kan göra hela skillnaden.

“Årets viktigaste frukost tillsammans med Bröstcancerfonden och influencers”

 

För att stödja Bröstcancerfondens arbete med att uppmärksamma bröstcancer och vikten av att kolla sig en extra gång, bjöd vi in till “årets viktigaste frukost”.

 

 

Till frukosten hade vi bjudit in kvinnliga influencers som Claudia Galli Concha, Hannah Graaf, Frida Fahrman, Valerie Aflalo, Johanna Ljungqvist, Carolina Gynning och Laila Bagge. Vi bjöd även in kvinnor från Facebook gruppen “Heja Livet”, samt kvinnor som själva haft bröstcancer. Det var en rörande frukost där personliga berättelser delades och starka intryck skapades.

Syftet med frukosten var att informera om bröstcancer men också att lära ut hur man kollar sina bröst för att känna igen symptom som kan leda till eller vara bröstcancer. För det är viktigt att upptäcka bröstcancern i tid.

 

 

Se videon för att få influencernas bästa tips till andra kvinnor på hur man kollar sig en extra gång. Eller gå in och läs deras blogginlägg för att få se mer av “Årets viktigaste frukost”.

Risifrutti stödjer BRO bröstcancerföreningarnas riksorganisation genom att skänka 100 000 under kampanjperioden till deras Forskning samt till deras arbete med Stöd och rehabilitering för cancerdrabbade medlemmar i BRO.

Var med i kampen mot bröstcancer och dela vidare du med!

RisiTutti_IMG_grid

Ladda ner appen

appstore (1)  googleplay (1)