Vad innehåller Risifrutti? - Vi förklarar allt här!

God smak &
bra innehåll!

Vad vore Risifrutti utan den krämiga risgröten med en smak av vanilj? Och vad vore den krämiga risgröten utan den syrliga frukt och bärsåsen? Vi tror att det är just de här kombinationerna som gör att så många människor älskar Risifrutti. Därför kompromissar vi aldrig med den goda smaken.

 

Bra innehåll

Risifrutti är det svenska originalmellanmålet, som alltid prioriterar god smak och naturliga råvaror för att skapa och sprida positiv energi!

Risifrutti  innehåller inga konstigheter. Vi försöker i den mån vi kan använda oss av ingredienser som alla konsumenter förstår och känner igen. Vår risgröt innehåller ris, färsk svensk mjölk och grädde, socker, vanillin och karragenan. 

Karragenan utvinns ur torkade rödalger och används som förtjockningsmedel för att risgröten ska få sin krämiga konsistens.

Frukt och bärsåsen, som många kallar för sylt,  innehåller förutom frukt &  bär, socker, pektin och citronsyra. Pektinet kommer från citronskal och tillsätts för att såsen ska få rätt konsistens. Citronsyran finns där för att produkten ska vara hållbar. 

Vi vill att alla ska känna sig trygga med vad Risifrutti innehåller.  
Hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

 

Risifrutti & socker

Risifrutti är ett gott mellanmål! Men varför måste det innehålla socker undrar en del? Och hur mycket socker innehåller Risifrutti egentligen?

Risifrutti innehåller socker för att lyfta fram smakerna från till exempel vanilj och bär. Om vi hade tagit bort sockret helt hade Risifrutti inte smakat likadant längre. Samtidigt ska inte Risifrutti innehålla mer socker än vad den goda smaken kräver.

Vi har tidigare lanserat produkter med 30% mindre socker ( än originalet)  men tyvärr har inte alla konsumenter varit helt nöjda på grund av att smaken förändrats för mycket. Därför är det väldigt viktigt att balansera mängden socker för att inte kompromissa med den goda smaken.

Vi kommer istället gradvis att sänka det tillsatta sockret i våra produkter.

Vi har under hösten 2017 sänkt det tillsatta sockret med ca 14% i hela sortimentet. Detta motsvarar cirka 80 ton socker per år. Vår målsättning är att ha sänkt det tillsatta sockret med 25% år 2020.

Risifrutti innehåller olika typer av socker, både naturligt och tillsatt. Om man väljer att prata om all sorts socker (sackaros, fruktos, glukos, laktos etc) i form av sockerbitar, kan man säga att Risifrutti innehåller ca 5 sockerbitar totalt per bägare (175g). Med andra ord innehåller Risifrutti 2 sockerbitar av naturligt förekommande socker, (mestadels från mjölk och bär), resten ca 3 sockerbitar är tillsatt socker. (Beräkningarna baseras på att en sockerbit väger 3,6 gram.)

Om du inte vill äta tillsatt socker kan du prova våra produkter som är sötade med stevia!